Kurdiska biblioteket inspirerar

För en tid sedan kom en besökare till Kurdiska biblioteket, en besökare som är student på Konstfack. Han kom för att berätta om sitt arbetsprojekt som handlar om att göra en normkritisk läsplats på ett bibliotek – och som inspiration för den platsen ville han ta bilder av och använda bibliotekets läshörna.
Här nedan kommer en del bilder som vi lånat, och även texten för att visa er detta fantastiska arbete som Zaher Husseini har gjort som finns att beskåda på Konstfacks bibliotek.

“I det här hörnet av biblioteket står det vanligtvis en soffa. Under en tid framåt kommer det i stället att se ut så här. Det är Zaher Husseini, student på Ämneslärarprogrammet, inriktning bild & design, som har gjort en normkritisk läsplats, inspirerad av Kurdiska biblioteket i Alvik. Han skriver: “Det behövs mer än ett sätt att ta till sig och uttrycka sina kunskaper, eftersom vi människor är olika och inte enbart lär oss genom det skrivna och verbala ordet.”

Biblioteket hoppas kunna fortsätta sprida inspiration och kunskap till alla våra besökare! Vi hoppas att 2017 blir ett år full av inspiration och framgång för alla våra besökare i när och fjärran.

konstfack_bibliotek_Zaher_01 konstfack_bibliotek_Zaher_02 konstfack_bibliotek_Zaher_03

© 2021 The Kurdish Library in Stockholm Frontier Theme